Omgeving

Omgeving

 

De Overijsselse vecht is een prachtige schone rivier. Bekijk het landschap eens vanaf het water en ga vanaf Camping Het Tolhuis op avontuur met een kano, waterfiets of motorbootje.

Heb je niet zo’n zin om zelf te varen? Ga dan mee met de ‘Queen of Vechtvalley’. De tocht over de Vecht begint in Ommen en gaat door de prachtige natuur van het Vechtdal naar het gezellige dorpje Dalfsen. Hier heb je genoeg tijd om over de markt te struinen of om een terrasje te pakken. Het centrum van Dalfsen bestaat uit monumentale panden en kleine straatjes: een goede plek om ongedwongen te winkelen of te genieten van de historie.

 

Wandelen in middeleeuwse sferen.

Ook de sportieve wandelaars kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Camping Het Tolhuis. Vanuit de camping zijn er georganiseerde wandeltochten op de Lemelerberg, waar je een schaapsherder met zijn kudde tegen kunt komen. Of ga wandelen in de landgoederen van Rechteren en Vilsteren. In Rechteren staat een middeleeuws kasteel. Je kunt mooie wandelingen maken door de bossen en over de heidevelden van het landgoed. In Vilsteren is een informatiecentrum, waar je Vilsteren beter leert kennen. Ook de Vilsterse molen en de kerk zijn een bezoek waard. Zin om te zwemmen? Op twaalf kilometer afstand van de camping vind je en meer waar je in kunt zwemmen.

 

Een dagje naar de stad

Dalfsen ligt naast de Hanzestad Zwolle. Met de historische binnenstad, vele bezienswaardigheden, restaurants en gezellige terrasjes is deze stad absoluut een bezoek waard. Museumliefhebbers gaan naar Museum de Fundatie, waar je een omvangrijke collectie beeldende kunst kunt bezichtigen. Een avondje naar de film of naar het theater maakt je dagje uit helemaal compleet.

 

 

Kasteel Rechteren

Rechteren wordt nog bewoond en is daarom niet te bezichtigen. Maar wandelen door de bossen en over de heidevelden van het landgoed is echt bijzonder.

Huize Vilsteren

Het dorp Vilsteren behoort tot het 1000 hectare grote landgoed Vilsteren dat sinds 1850 in handen is van de familie Cremers. Een prachtig dorp met een Landgoed informatiecentrum om Vilsteren te leren kennen. Ook de Vilsterse molen en de kerk zijn zeker een bezoek waard.

Dalfsen

De naam Dalfsen komen we voor het eerst officieel tegen in het jaar 1231. Dalfsen is de enige grotere plaats aan de Overijsselse Vecht die nooit stadsrechten heeft gekregen. Dit houdt verband met de nabijheid van kasteel Rechteren. Dit kasteel staat net aan de overkant van de Vecht en is gebouwd in het jaar 1320. Het wordt al zes eeuwen bewoond door dezelfde familie.

Vechtdalcamping het Tolhuis

Het Lageveld 8 7722 HV Dalfsen

Tel : (0529) 458383

E-mail: info@tolhuis.com