Omgeving

In de prachtige groene omgeving van Vechtdalcamping Het Tolhuis, is er een aantal bezienswaardigheden welke u niet mag missen!

De Overijsselse Vecht

De Overijsselse Vecht is een prachtige, schone rivier. Bekijk het landschap eens vanaf het water en pak vanaf onze camping een kano, waterfiets of motorbootje. Juist geen zin om zelf te varen? Bezoek dan de Queen of Vechtvalley, deze boottocht begint in Ommen en vaart door de prachtige natuur van het Vechtdal naar het gezellige dorpje Dalfsen.

Dalfsen

In het dorpje Dalfsen kunt u over de markt struinen, een terrasje pakken, het centrum bezoeken of juist cultuur opsnuiven in de kleine pittoreske straatjes. Het centrum van Dalfsen bestaat uit monumentale panden, waar u meer komt te weten over de historie van het dorp en de omgeving. Daarnaast biedt Dalfsen ook een goede gelegenheid om ongedwongen te winkelen.

Wandelen in Middeleeuwse sferen

De omgeving van het Vechtdal biedt uitmuntende wandelmogelijkheden. U kunt zelf op pad gaan en de omgeving ontdekken, maar u kunt er ook voor kiezen aan te sluiten bij georganiseerde wandeltochten. Zo kunt u de Lemelerberg bezoeken, waar u wellicht ook een schaapsherder tegenkomt met zijn kudde. Wandelen in de landgoederen van Rechteren en Vilsteren is ook een absolute aanrader. In Rechteren vindt u een Middeleeuws kasteel en u kunt mooie wandelingen maken door de bossen en over de heidevelden van het landgoed. In Vilsteren vindt u een informatiecentrum, waar ze u meer over het landgoed kunnen vertellen en laten zien. Zo zijn de Vilsterse molen en kerk absoluut het bezoeken waard!

Stedentrip!

Wanneer u op vakantie bent in Dalfsen, is het zeker de moeite waard de Hanzestad Zwolle te bezoeken. Zwolle biedt een historische binnenstad, vele bezienswaardigheden, restaurants en gezellige terrasjes. Houdt u van musea? Ga dan vooral naar Museum de Fundatie, waar u een omvangrijke collectie beeldende kunst kunt bezichtigen. U kunt vervolgens de dag afsluiten met een avondje film of theater, tevens te vinden in het centrum van Zwolle.

Lemelerberg

Voor echte natuurliefhebbers is het bezoeken van De Lemelerberg een absolute must! De Lemelerberg is een stuwwal, welke zo'n 150.000 jaar geleden uit de natuur is ontstaan. Het betreft een prachtig en afwisselend natuurgebied, bestaande uit zandvlaktes, bossen en heide.

Kinderboerderij Ommen

Een leuk uitstapje voor jong en oud vindt u bij Kinderboerderij Ommen. Dit groene recreatiegebied is een ontmoetingsplaats voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden en afkomsten. Naast de recreatieve bestemming van de kinderboerderij, is het tevens een belangrijke bron van educatie voor scholen in de omgeving. Als bezoeker kunt u genieten van de mooie omgeving, maar vooral ook van de verschillende dieren, waarvan de meeste gemakkelijk aan te raken zijn. Kijk voor meer informatie eens online bij Kinderboerderij Ommen.

Boottochten

Bij tal van aanbieders kunt u een rustgevende en sfeervolle boottocht meemaken. Terwijl u kabbelt over het water van De Vecht en geniet van de mooie en natuurrijke omgeving, kunt u foto's maken, bijpraten met uw gezelschap en genieten van een hapje en een drankje aan boord. 

Vechtzomp Dalfsen

Reis terug in de tijd aan boord van de Vechtzomp te Dalfsen. In de 17e en 18e eeuw werd via de Overijsselse Vecht grensoverschrijdende handel gedreven tussen Nederland en Duitsland. Deze handel werd vervoerd middels zogenaamde zompen, welke werden gebruikt als vrachtschepen. Mede door dit stukje historie is 'de zomp' onmisbaar in de historie van Dalfsen. Wilt u een boottocht ervaren aan boord van de Vechtzomp Dalfsen? Kijk dan voor meer informatie op de website van Vechtzomp Dalfsen.